Pet clinic

 BETEG AZ ÁLLATA VAGY KÉRDÉSE VAN?
HÍVJON MINKET ÉS HÁZHOZ IS KIMEGYEK:
06-30/9939-838

Microchip beültetés

Elvégezzük az ebek 2013 január 1.-től kötelező microchip-es megjelölését.

Védőoltások

Veszettség, kombinált oltások, lyme borelliózis, gombafertőzések elleni védőoltás, stb.

Hill's tápok

A Dél-Balatoni régió hivatalos Hill's táp forgalmazói és szaktanácsadói vagyunk.

Tenyésztői és gyógytápok széles választéka egyedi igények alapján is.

Széleskörű állatorvosi szolgáltatások

Széleskörű belgyógyászati, sebészeti, fogászati és szaporodásbiológiai szolgáltatások nemcsak kisállatok, hanem gazdasági haszonállatok részére is. Nagyüzemi telepek ellátása.

HACCP

Élelmiszer vállakozÓk részére teljeskörű élelmiszer-higiéniai szolgáltatás

HACCP, tanácsadás, oktatás.

Szolgáltatásaink:

Védőoltások

Kutyák, macskák, nyulak, galambok és egyéb gazdasági haszonállatok részére.

A védőoltások beadásával megelőzhetjük súlyos betegségek kialakulását, melyek közül több gyógyíthatatlan. (pl.: szopornyica, Rubarth-kór) A veszettség elleni védőoltás kötelező, a veszettség súlyos zoonózis. A védőoltások másik csoportja, a speciális nehezen gyógyítható betegségek megelőzésére szolgál. (pl.: kennelköhögés, corona vírusus hasmenés)

Belgyógyászati ellátás

Az általános belgyógyászati ellátást nemcsak a rendelőnkben, hanem hívásra az állat tartási helyén is elvégezzük.

A belgyógyászati ellátás keretében fertőző és nem fertőző betegségek ellátását végezzük. Szükség esetén kiegészítő diagnosztikai-laboratóriumi vizsgálatokat végzünk. Fontos része munkánknak a betegségmegelőzés, takarmányozási és tartási tanácsok adása, rendszeres ellenörző vizsgálatok elvégzése.

Fogászati ellátás

A jó közérzet és egészség alapja a jó fogazat.

A kedvtelésből tartott állatok takarmányozásának változásával egyre több probléma adódik a fogazatuk állapotával, elsősorban a fogköveséggel. A fogkő eltávolítását modern, ultrahangos készülékkel végezzük, a sérült életképtelen fogakat eltávolítjuk.

 

 

Járványügyi és élelmiszer-higiéniai szaktanácsadás

Jogosultsággal rendelkezem HACCP eljárások elkészítésére és felülvizsgálatára, valamint oktatások tartására.

Az élelmiszer-előállítás és forgalmazás során meg kell felelni az élelmiszerbiztonsági szabályoknak. Ezt biztosító alapfeltétel a HACCP eljárás megléte és utasításainak pontos betartása. Az élelmiszer-vállakozó érdeke és feladata az általa alkalmazott eljárások rendszeres felülvizsgáltatása és az oktatás megszervezése.

Sebészeti ellátás

Széleskörű sebészeti ellátás a kedvtelésből tartott és gazdasági haszonállatok részére.

Sebészeti munkánk egyik jelentős része az ivartalanítási műtétek elvégzése, mellyel megakadályozhatjuk a felesleges állatszaporulatot. A műtét során a teljes ivari traktus eltávolítjuk. A másik fontos terület a baleseti sebészet és a daganatok műtéti eltávolítása, mellyel meghosszabíthatjuk és komfortosabbá tehetjük betegeink életét. A felsoroltakon kívül még egyéb műtéteket is elvégzünk.

Állatgyógyszerek és felszerelések

Állatgyógyászati készítmények, vitaminok, takarmánykiegészítők széles választéka.

Magyarországon széles körben elérhetőek a törzskönyvezett állatgyógyászati készítmények. Nagyon fontos, hogy állataink gyógykezeléséhez állatgyógyszereket használjunk, melyek az adott állatfaj speciális igényeihez igazodnak. Az emberi gyógyszerek mellékhatás vizsgálatai nem igazodnak az állatokhoz, ezért ezek használata mindig kockázatos, ezért én ragaszkodom az állatgyógyászati készítmények használatához.